Strakkere werkprocessen leveren concrete data

Rovitech Projects  is een projectbureau dat zich sinds 2008 bezighoudt met elektrotechnische installaties. Dat varieert van het ontwerp en de inrichting van de infrastructuur van datacenters, het onderhoud en de installatie van noodstroomvoorzieningen tot de bouw van het netwerk voor antennes en zendmasten. Uiteenlopende broadcast-, telecom- en ICT-projecten die specialistische kennis vereisen. Al snel werd de behoefte aan een ERP-systeem duidelijk.

We spreken Tonny Weijmer (financiën en IT). Samen met Richard Overbeek (Techniek en Inkoop) en Rob Nagtegaal (Operationeel en Sales & Marketing)  vormt hij het management van Rovitech Projects.

‘In de eerste vier jaar hielden we onze projecten bij in Excel en in boekhoudprogramma Twinfield. De zaken liepen goed en het werd ons duidelijk dat we een ondersteunend pakket nodig hadden. Natuurlijk moest dat perfect kunnen samenwerken met Twinfield. Zo kwamen we al snel uit bij een klein aantal mogelijke aanbieders, waaronder Newbase’, zegt Tonny.

‘Met Newbase kunnen we goed sturen op cijfers en andere feiten.’

Tonny Weijmer – directeur/eigenaar Rovitech Projects

Na een gesprek met Harold Timmer, DGA van Newbase, was het de directie van Rovitech duidelijk dat Newbase het best zou beantwoorden aan hun wensen. In 2010 startte de implementatie van het pakket. ‘Dat proces is prima begeleid door Newbase. Het was ons al snel duidelijk hoe het systeem werkt. Ook nieuwe medewerkers zijn er gauw mee vertrouwd’, zegt Weijmer.

Opfriscursus
Onlangs heeft Rovitech een paar dagen een consultant van Newbase over de vloer gehad, die de medewerkers toelichtte hoe ze bepaalde functionaliteit optimaal kunnen gebruiken. ‘Een soort periodieke opfriscursus. Ik kan het iedereen aanraden die met Newbase werkt. Heel inzichtelijk en verrijkend.’

De toegevoegde waarde van het ERP-pakket voor het bedrijf werd al snel zichtbaar. ‘Voorheen konden we in Excel en Twinfield de gewerkte uren niet goed registreren. Daardoor was het lastig om projectresultaten, gedurende de loop van een opdracht, nauwkeurig te monitoren. Ook onze inkoop- en verkoopoffertes stonden nergens goed geregistreerd. Dat is nu wel anders!’

Discipline
Maandelijks heeft Rovitech nu een salesoverleg, waarin openstaande offertes op tafel komen, net als een evaluatie van de bedrijfsresultaten van de voorgaande maand. ‘Dat helpt ons enorm bij het vaststellen hoe we het werk zo winstgevend mogelijk kunnen aanpakken. Het vereist wel discipline van alle medewerkers. Iedereen vult wekelijks urenlijsten in en alle resultaten. In plaats van op onderbuikgevoel, kunnen we nu sturen op concrete data.’

Andere succesverhalen

Jaimy van Houten

Superstore for Hair door Jaimy van Houten — ICT-coördinator

Al meer dan 30 jaar handelt Superstore for Hair in professionele kappersproducten. Met een assortiment van ruim 35 duizend verschillende producten, werd de behoefte aan een ERP-systeem groot. Superstore for Hair maakte een flinke professionaliseringsslag met meer inzicht in de voorraden.

Lees verder
Mark Kruithof

MKB Loods door Mark Kruithof — Accountant

Accountant Mark Kruithof staat als MKB Loods samen met ondernemers in de stuurhut van hun bedrijf om ze – ook door zwaar weer – naar een veilige haven te loodsen. Zijn klanten adviseert hij daarom graag om met Newbase in zee te gaan.

Lees verder