De voordelen van API. Hoe DutchDeluxes er voor zorgde dat de applicaties van Optimizers aan Newbase ERP systeem werden gekoppeld.

De voordelen van API. Hoe DutchDeluxes er voor zorgde dat de applicaties van Optimizers aan Newbase ERP systeem werden gekoppeld.

DutchDeluxes, onderdeel van Brabantia, is een bedrijf dat luxe consumentenartikelen levert aan webshops, cadeauwinkels en aan de betere geschenkenwinkel.
Hoewel DutchDeluxes met veel plezier gebruikmaakte van Newbase, merkten ze toch dat men binnen de organisatie vaak dubbel werk aan het doen was.

Op bezoek bij klanten noteerden verkopers de bestellingen op een blocnote en na een beurs lag er een dikke stapel visitekaartjes en papieren opdrachten klaar om handmatig ingevoerd te worden in Newbase. Dat moest beter kunnen, want naast het risico dat er bij dat het overtypen allerlei kleine slordigheden kunnen ontstaan in de administratie, was het vooral ook heel erg ouderwets en onhandig.

Bovendien hadden de vertegenwoordigers tijdens hun bezoek aan de klant geen realtime inzicht in de voorraad en geen overzicht van het klantverleden.
Verre van optimaal. DutchDeluxes zag dus ruimte voor verbetering.

Optimizers

Op zoek naar een manier om hun wensen te vervullen kwam DutchDeluxes in contact met Optimizers, een specialist op het gebied van applicaties voor sales en logistiek. Bij DutchDeluxes zag men de voordelen van de applicaties, en ze wilden hier graag de informatie uit Newbase aan kunnen koppelen. En zo gebeurde het dat Optimizers contact met ons zocht. De rest is geschiedenis.

Inmiddels hebben ze bij Optimizers een prachtige koppeling geschreven op grond van onze API’s en kunnen alle klanten van Newbase alle applicaties van Optimizers aansluiten op onze ERP oplossing.

App4Sales

App4Sales is een van de handige applicaties van Optimizers speciaal gemaakt voor vertegenwoordigers onderweg. Op een tablet heeft de vertegenwoordiger toegang tot alle informatie die nodig is voor een goed verkoopgesprek: artikelinformatie, sfeerbeelden en productplaatjes, actuele prijzen en voorraad. Leuk is ook dat de opmaak van de App4Sales eenvoudig kan worden aangepast naar look and feel van je eigen bedrijf waardoor het geschikt is om te tonen aan de klant.

Sinds de koppeling gebruikt DutchDeluxes App4Sales voor alle buitendienstmedewerkers.

Hun vertegenwoordigers gaan nu met een tablet op bezoek bij de klant in plaats van met een notitieblok. De applicatie zorgt ervoor dat ze plaatjes van de artikelen kunnen laten zien die ze op voorraad hebben en ter plekke de opdracht kunnen afronden door de klant een digitale handtekening te laten zetten onder een bestelling.

De order wordt gelijk gezien op kantoor en kan nog dezelfde dag worden ingepakt en verstuurd. De daaropvolgende factuur wordt natuurlijk automatisch geboekt in Twinfield.

Andere Optimizer applicaties

Voor een verdere optimalisatie van het logistieke proces is Dutchdeluxes ook gebruik gaan maken van een andere applicatie van Optimizers: Portal4Sales. Portal4Sales is een Business-to-Business website waar klanten zelf hun bestellingen kunnen invoeren. Zo kunnen zij een order plaatsten op elk gewenst tijdstip.

De order wordt zonder tussenkomst van een persoon direct in Newbase geplaatst en de afhandeling kan beginnen. Dit bespaart zowel DutchDeluxes als de klant veel tijd.

Een leuk nieuwtje is dat Optimizers nu ook App4Picking ontwikkelt waarmee magazijnmedewerkers nog efficiënter kunnen worden aangestuurd en wijzigingen in de voorraad direct worden bijgehouden.

Optimizers partner van Newbase

Na onze zeer prettige samenwerking en ervaring rondom de applicaties van Optimizers hebben wij bij Newbase besloten om een duurzaam partnership aan te gaan.

Dus werk je met Newbase en zou je net als DutchDeluxes een van de applicaties van Optimizers willen gebruiken, neem dan contact met ons op!