“Ik denk vanuit de business van de klant.”

Judith Brouwers is accountant en belastingadviseur met grote affiniteit voor ondernemerschap en automatisering. Elke keer dat haar kantoor Meierij Accountancy & Advies ambitieuze ondernemers ondersteunt bij de implementatie van Newbase komen al die kennis en vaardigheden goed tot hun recht.

Meierij Accountancy & Advies is sterk in advies aan MKB-bedrijven in de regio Den Bosch Eindhoven. Proactief advies wel te verstaan, zegt eigenaar Judith Brouwers, op basis van actuele cijfers. “Wij zijn een heel klantgericht kantoor, waarbij vragen vanuit de klant voorop staan. En om advies te geven waar de klant echt wat aan heeft, moet je wel beschikken over cijfers die actueel zijn. Alleen dan kun je de klant werkelijk goed adviseren. Zeker als je de ondernemer wilt kunnen adviseren hoe hij zijn bedrijf verder kan laten groeien, zoals wij ambiëren: onze doelgroep is scherp afgebakend en bestaat uit ambitieuze ondernemers. Als je wilt groeien en behoefte hebt aan begeleiding daarbij in de vorm van regelmatig advies, ben je bij ons op de juiste plek.”

Die ondernemers kan Meierij Accountancy & Advies uiteraard allerlei administratieve werkzaamheden uit handen nemen. Een dankbare taak: “Ondernemers hebben het druk met hun bedrijf. Vandaar dat ze ons inschakelen en de administratie deels of volledig aan ons uitbesteden. We werken online samen op de wijze die het beste bij de klant past.”

Naast administratieve ondersteuning geeft Meierij Accountancy & Advies advies aan ondernemers tijdens elke groeifase van hun bedrijf. Denk daarbij niet alleen aan fiscaal en bedrijfseconomisch advies. Ook legt het kantoor zich toe op advies met een sterke automatiseringscomponent, met name voor de implementatie van Newbase, Basecone en Twinfield.

Brouwers heeft zelf als hoofd administratie bij een internationaal bedrijf gewerkt en heeft in het bedrijfsleven ruime ervaring opgedaan met ERP-systemen. “Veel accountants denken vanuit de administratie. Ik denk vooral vanuit de business en de klant en hoe je dat het beste kunt vastleggen en daar nuttige informatie uit kunt halen. Dus ik zie het vrij snel als een bedrijf gebaat is bij een ERP-systeem. En dat ik Newbase aanbeveel is omdat het veel mogelijkheden biedt om onder meer het verkoopproces te optimaliseren en om de projectadministratie te verbeteren.”

Inspelen op ondernemerswensen

Meierij Accountancy & Advies is actief bij de implementatie van Newbase betrokken. “We kijken samen met de ondernemer naar zijn wensen. De inrichting van de software stemmen we samen met Newbase daar op af. Hierbij zorgen we er tevens voor dat de administratie in Twinfield en Basecone daar volledig op aan sluit.

“Mijn belangrijkste advies is altijd om te kijken of de administratieve processen nog verder kunnen worden gestroomlijnd. Newbase koppelt met Twinfield en Basecone, waardoor de inkomende facturen volledig digitaal verwerkt kunnen worden. Vanuit Newbase heb je ook goed zicht op de termijnen die aan klanten gefactureerd kunnen worden.”

“Door te werken met projecten in Newbase heb je veel meer grip op je projectadministratie. Zorg wel dat je automatisch facturen verzendt wanneer je een order in termijnen wilt facturen. Kijk ook naar welke managementinformatie je wilt hebben. Denk aan de stuurgetallen die je als onderneming wilt hebben als je wilt groeien.”

Meer zicht op de business

En dan zijn er uiteraard ook nog de gebruikers: “Die moeten ook worden betrokken in het proces.” Niet alleen dat ze moeten weten wat er allemaal kan met Newbase, ook hier geldt: het gaat niet zozeer om de techniek, maar om hoe je ermee omgaat. “Mensen moeten Excel-spreadsheets en andere handmatig bijgehouden documenten ook kunnen loslaten en erop vertrouwen dat het IT-systeem ze van nauwkeurige, actuele, goed bruikbare informatie zal voorzien.”

“Dat kan even wennen zijn. Maar het werkt altijd stimulerend wanneer je erachter komt dat die digitalisering enorm veel voordelen oplevert: dat je je bedrijf én efficiënter kunt inrichten én dat je meer inzicht krijgt in je bedrijfsvoering. Hierdoor kun je tijdig bijsturen en dit draagt bij aan de groei en het rendement van het bedrijf.”

Wil je meer weten of Newbase? Neem gerust contact met ons op.