Is uw werknemer gelukkig?

Met Newbase grip op geld, werk en leven

Volgens het onderzoek Het Betere Werk gedaan door de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) stellen ondernemers zichzelf nog veel te weinig de vraag of hun werknemers wel gelukkig zijn. Meer grip op zaken schijnt de werknemer een stuk gelukkiger te maken. Het onderzoek meldt dat:
– 38 procent van de werknemers zegt te snel te moeten werken om het werk af te krijgen
– bijna de helft van de werkenden een gebrek aan vrijheid op het werk ervaart

Waarom je dit als werkgever zou moeten oppakken?
Omdat stress en het gebrek aan autonomie mede oorzaak zijn voor het hoge aantal mensen met burn-out klachten. Het onderzoek van WRR doet negen aanbevelingen die binnen drie categorieën vallen: grip op geld, grip op werk en grip op leven. Maar deze categorieën zijn onderling meer met elkaar verbonden dan je op het eerste gezicht zou denken – en ze hebben uiteindelijk allemaal te maken met werk. De vraag is dan ook niet: welke werkgever wil bijdragen aan het geluk van zijn eigen personeel, maar: hoe kun je als werknemer bijdragen aan het geluk van je eigen personeel.

Hoe kun je als werkgever bijdragen aan het geluk van je eigen personeel?

Daar hebben wij bij Newbase wel ideeën over. Wij vinden geluk belangrijk. Niet voor niets is ons motto “ERP software voor klantgeluk”. Het zit als het ware in ons DNA verweven.
Als je kijkt naar de drie zaken waar werknemers grip op willen hebben dan draagt de software van Newbase daar op allerlei manieren aan bij.

Grip op Geld
Door bedrijfsprocessen optimaal te stroomlijnen krijgt u als werkgevers niet alleen maar meer financiële ruimte, maar ook meer overzicht en grip op binnenkomende en uitgaande geldstromen. Stel dat u uw verkopers beloont met een bonus die afhankelijk is van hun presentaties dan kunt u beiden in Newbase zonder enige moeite zien hoe hoog dit bedrag is. De financiële ruimte als gevolg van het stroomlijnen kan voor allerlei doeleinden gebruikt worden. U zou tijdelijke contracten van uw werknemers om kunnen zetten in vaste contracten want goed werk is werk dat voldoende (financiële) zekerheid oplevert. Dat draagt bij aan het geluk van uw werknemers.

Grip op werk
Goed werk is werk met een zekere vrijheid, waarbij een beroep wordt gedaan op onze capaciteiten en goede sociale relaties worden onderhouden. Niemand wordt gelukkig van dubbel werk doen. Of van het herstellen van slordigheidsfouten die onvermijdelijk in een menselijk ketenproces sluipen. Daarom zien wij bij Newbase niet graag dat dezelfde informatie meerdere keren handmatig moet worden ingevoerd.

Wij hebben ons ERP systeem zo ontwikkeld dat de administratieve handelingen die uitgevoerd dienen te worden niet onnodig dubbel gedaan hoeven te worden. Dit bespaart de gebruiker tijd die hij of zij kan besteden aan inhoudelijke zaken. Ook maken wij het mogelijk dat ons systeem gemakkelijk kan worden aangesloten op andere applicaties waardoor onnodige handelingen en fouten beperkt blijven.

Zo houden u en uw werknemers grip op het werk:
– De logistieke medewerker kan met een handscanner data invoeren die direct wordt verwerkt.
– De onderhoudsmonteur krijgt zijn werkopdracht binnen op een tablet, terwijl de binnendienst in Newbase de afmelding krijgt.
– De boekhouder kan zonder problemen bankafschriften afletteren in Twinfield – onze financiële partner – en die boeking wordt ook automatisch verwerkt in Newbase

Grip op het leven
Door ons geïntegreerde ERP systeem faciliteren wij een effectieve inzet van tijd en middelen binnen uw organisatie en dragen wij bij aan de vereenvoudiging van de keten. Dit geeft ruimte en tijd. Ruimte en tijd voor uw medewerkers om zich te ontwikkelen op het professionele of persoonlijke vlak. Of vrije tijd die besteed kan worden aan het zien van uw vrienden en familie, of hobby. Op deze manier proberen wij er met onze software aan bij te dragen dat u en uw werknemers meer grip krijgen op de manier waarop men het leven wil invullen.

Kies voor geluk – kies voor Newbase

Wij zien nog te veel bedrijven waar men met Excellijsten en meerdere losse applicaties werken. Dit zorgt voor veel onnodig werk, financiële onzekerheid, en tijdverlies.

Wilt u ook weten hoe wij u en uw werknemers tijd kunnen besparen die jullie kunnen besteden aan de mooie dingen van het leven?
Natuurlijk wilt u dat!
Neem snel contact op met een van onze adviseurs.