Thuiswerken met Newbase, geen probleem

Thuiswerken met Newbase, geen probleem. Newbase draait in de cloud en is een SaaS applicatie. Dit gecombineerd met de wijze waarop Newbase is ingesteld zorgt ervoor dat het niet uitmaakt waar je met Newbase werkt. En dat is fijn in deze tijden!

Thuis aan de slag

De meeste van ons zien het als een luxe: een dagje thuiswerken. En laten we eerlijk zijn, thuiswerken heeft ook z’n voordelen: eindelijk in alle rust de dingen doen waar je op kantoor niet aan toekomt, geen reistijd, later kunnen opstaan maar toch eerder met je werk kunnen beginnen, en ondertussen nog een wasje kunnen draaien ook.

Software As A Service

Op vrijdag 13 maart werd de Nederlandse bevolking gevraagd thuis te werken wanneer mogelijk. In de haast werd in menig huis werkplek(en) gecreëerd, al dan niet met spullen meegenomen van kantoor. De maandag na het weekend ontvingen wij vragen van mensen die onze applicatie op hun laptop wilde installeren. Maar wist je dat Newbase niet geïnstalleerd hoeft te worden? Newbase draait in de cloud want het is namelijk een Software As A Service (Saas) applicatie. Dat wil zeggen dat de softwaretoepassingen via internet wordt geleverd, dus als service. Daarom kan Newbase op elke computer draaien.

Toegang tot alle documenten

Naast dat installeren dus niet nodig is zijn er nog andere voordelen van in de cloud werken. De offertes, facturen, pakbonnen en andere documenten die je met Newbase maakt worden op één centrale plek opgeslagen zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. De mappen waarin de documenten worden opgeslagen zijn tijdens de implementatie ingesteld en zijn voor iedereen hetzelfde. Dus ook al ben je thuis aan de slag, een aanmaning sturen of een factuur nakijken blijf je doen zoals je gewend bent. Dat scheelt weer, want de afdeling ICT heeft het druk genoeg in deze tijden.

Gebruikers

Bij Newbase betaal je niet per geïnstalleerde applicatie maar voor het aantal gebruikers dat tegelijkertijd het programma gebruikt. In de applicatie registreer je wie het programma mag gebruiken. Al deze mensen hebben toegang tot Newbase maar je betaalt slechts voor het aantal ingelogde gebruikers. Zo kan je dus 100 medewerkers toegang tot Newbase geven maar wanneer er maar 10 mensen tegelijk werken hoef je slecht voor 10 licenties te betalen.

Geen gedoe

Programma’s als Skype, Slack en Google hangouts zijn in deze tijden ineens net zo basisbehoefte als Word, Excel en Powerpoint. Nu we allemaal thuis zijn willen we toch blijven communiceren met onze collega’s. Het blijkt dat even overleggen voor sommige collega’s meer van hun ICT skills vraagt dan hun communicatieve vaardigheden. Met Newbase kun je overal werken, als je maar een internet verbinding hebt, er hoeft niks te worden ingesteld of aangepast. Dat is weer een zorg minder in deze rare tijden.

Kinderen

Aan ons programma zal het dus niet liggen maar we zijn ons ervan bewust dat samen thuiswerken andere uitdagingen met zich meebrengt, vooral voor mensen met kinderen. Van school ontvang je een keurig lessenpakket met instructies maar wat te doen als je dochter uitleg wil over een som terwijl jij net met een belangrijke zakenpartner aan de telefoon zit? Of als je je echt even wilt concentreren terwijl je kroost in de woonkamer hun dagelijkse bewegingschallenge uitvoert?

Wij zeggen ‘Take it easy’, neem zelf ook af en toe een pauze en probeer er voor te zorgen dat je zo min mogelijk stress hebt. Wellicht is het mogelijk je werktijd ruim over de dag te verdelen zodat je wat uurtjes kunt pakken als de kinderen op een oor liggen. Denk ondertussen maar alvast aan de tijd dat je weer op kantoor mag werken…

Tot dan: houd afstand en let een beetje op elkaar

P.S. Na aanleiding van de aangescherpte richtlijnen van het RIVM heeft Newbase besloten zijn klanten, per direct en tijdelijk, onbeperkt toegang tot de applicatie te geven, zonder extra kosten.